In the Spotlight;

Mijn eerste kennismaking met Jessica is al best lang geleden. Ik zong bij een popkoor en Jessica werd onze nieuwe dirigent. Maar aan alles komt een eind en toen Jessica het koor verliet en ik er van hoorde dat ze van plan was om een klein zanggroepje op te richten wat op de dinsdagavond zou gaan repeteren heb ik me daar meteen voor aangemeld.

Het zingen in een kleine groep leek me erg leuk en dat is het ook. We heten ZOD (officieel Zingen Op Dinsdag, maar we proberen ook een beetje ZOT te zijn). De sfeer is informeel en gezellig en toch leren we een heleboel.

We kiezen met elkaar de nummers uit die we willen gaan zingen. Bij ieder nummer heb je de vrijheid om te kiezen of je de hoge, lage of middenpartij wilt zingen.  Daardoor ontwikkelt je stem zich steeds beter. Ik ben ooit begonnen als alt maar zing nu regelmatig de allerhoogste sopraan partij mee. Ook de bewegingen bij de nummers en de kleding die we dragen als we optreden bedenken we samen.

Dit nieuwe seizoen is willen we het theateraspect verder ontwikkelen. We zijn er nog niet helemaal uit wat we precies aan doen maar het wordt vast leuk en in verheug met er alvast op.

Omdat we een kleine groep zijn voelt iedereen zich vrij om nieuwe dingen te proberen. Zelf ben ik best onzeker maar door tips en trucs van Jessica en de fijne sfeer in de groep ontdek je dat je veel meer kunt dan jezelf denkt.

Het is fantastisch om een onderdeel van ZOD te zijn.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *